2009-11-27

Tidsuppskattning med planning poker

Idag tog jag min projektgrupp och lade upp resterande 20 user stories inför en eventuell sprint tre och bad dem tidsuppskatta med hjälp av planning poker. De fyra medlemmarna stod med en varsin kortlek och kastade ett varsitt kort samtidigt (nåja, en gång flashade både Ronny och Laila sina kort innan Malin och Micke bestämt sig vilket gjorde att de troligen påverkades och valde ungefär samma kort) som visade tiden de trodde att user storyn skulle ta att implementera. Cirka 40 minuter senare var de väsentliga delarna i sprint 3 uppskattade av de som kan uppskatta dem bäst, de som ska implementera härligheten. Diskussioner hade dessutom förts angående scope och ingående moment vilket gör att alla får samma uppfattning av systemet och tidsuppskattningarna blir säkrare.

Sedan var det bara för mig att lägga på projektledning, arkitektur, tid för sprintplanering, veckomöten, sprintuppföljning och testning. Klart att skicka till kund.

Mitt i det hela hade kaffekortet hunnit kastats. Ett utmärkt sätt för en projektmedlem att meddela att det är dags att ta en fika innan vi fortsätter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar