2009-11-20

Vår Jonas är grym!

EPiServer 6 som kommer i början på nästa år introducerar Site Center. Site Center agerar som en "wrapper" runt redaktörs och administratörsläget och möjliggör anpassade vyer för fler användare av EPiServer än bara redaktörer och administratörer.


bild från EPiServer World

Site Center bygger till skillnad från de andra delarna i EPiServer på  ASP.NET MVC och möjliggör för en utvecklare att tillhandahålla gadgets av olika slag. Det går att bygga gadgets som kan visa statistik för en viss sidstruktur, gadgets för att chatta, gadgets för att visa de senaste uppladdade bilderna. Det går att bygga gadgets för allt som kan vara intressant att ha i Site Center.

Det finns också en tävling för att skriva den bästa gadgeten. Vad jag vet är Jonas i Linköping den enda Sogetiare som lämnat in en gadget, och en bra sådan också. Den är till för att köra automat-tester med hjälp av ett schemalagt jobb.

Denna gadget är utmärkt för komplexa sajter med hög integration. Sådana sajter har ofta problem med att någon tjänst går ner och att det inte upptäcks förrän en användare rapporterar det. Genom att skriva automatiska tester för varje tjänst och låta EPiServer köra dem med regelbundenhet kan en administratör underrättas när något går fel. Gadgeten visar hur många tester som körts och hur många som gått igenom. Utmärkt och mycket användbart verktyg!

2 kommentarer:

  1. Oj vilket smickrande blogginlägg :) Tackar och bockar Sofia!

    Synd att vi levererar så bra kod att vi inte behöver använda ett testverktyg dock ;).

    Ses imorgon hoppas jag!

    SvaraRadera
  2. Absolut! vi syns imorgon. Men jag kommer sitta och planera sprint 2 hela förmiddagen med kund och sen vara helt slut efter det :)

    SvaraRadera