2011-04-16

Kvalitet allt viktigare

Jag upplever att kvalitet är allt viktigare i vårt informationssamhälle. Den totala mängden information som finns på Internet ökar exponentiellt och det blir allt svårare att höras och synas. Och även ifall du hörs och syns så kommer de som lyssnar och läser att bli allt mer dränkta i information och bli allt kräsnare. Informationskonsumenter kommer kräva kvalitet av den information de konsumerar. Du har kort tid på dig att fånga konsumentens intresse och har du dålig kvalitet på din information kommer de välja något annat.

Nyligen lanserades appen "upptäck stockholm" för android. En påkostad app som dock använder krångliga och icke-vedertagna benämningar på de kategorier de vill presentera för besökaren. Det gör det lite svårt att hitta. Men det som gör att jag avinstallerar appen är att de helt förbisett det faktum att en android-telefon har en "fysisk" bakåt-knapp på telefonen. Tillbaka-länken i bilden nedan är iPhone-standard. När jag använder bakåtknappen som är standard för android så vill applikationen avsluta sig. Det är som att bakåt-knappen i webbläsaren varje gång skulle göra att du stängde webbläsaren istället för att backa ett steg.


Vi som säljer lösningar till våra kunder måste våga ta mer betalt per funktion och istället leverera högre kvalitet. 

2 kommentarer:

  1. Det finns inget entydigt samband mellan kvalitet (tillgänglighet, användbarhet) och kostnad. Det handlar mer om sunt förnuft och förmåga att förstå i vilket sammanhang funktionen kommer att användas. Det ställer krav på både leverantör och beställare.
    Sådan kompetens kan komma att värderas högre på marknaden och i så fall påverka kostnaden uppåt.
    Men smarta funktioner är ofta billigare att utveckla och alltid billigare att förvalta, så totalkostnaden (TCO) blir säkert lägre om kvaliteten är hög.

    SvaraRadera
  2. Egentligen menar jag inte att vi ska ta mer betalt för en funktion.

    Utan mer att vi ska lägga in mer tid i projekten på att granska funktioner, testa och ifrågasätta så att fel såsom ovan undviks.

    Och precis som du säger Arne så ska vi ha smarta funktioner som är genomtänkta innan de börjar utvecklas.

    SvaraRadera